Tips

Tips over aftrekbare zorgkosten en zorgtoeslag.

Misschien kun geld besparen door zorgkosten af te trekken. Of heeft u recht op zorgtoeslag?

Sommige zorgkosten zijn aftrekbaar van de belasting.

Het gaat op specifieke zorgkosten. Dit zijn ziektekosten voor bijvoorbeeld fysiotherapie, mondzorg, vervoer en hulpmiddelen. U moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om zorgkosten te mogen aftrekken. Zo mag u alleen zorgkosten aftrekken die boven een bepaald bedrag uitkomen: het drempelbedrag. De belastingdienst kan u vragen te laten zien dat u de opgegeven kosten heeft gemaakt. Bewaar dus uw rekeningen en eventueel ons declaratieoverzicht als daar kosten op staan die u (gedeeltelijk) zelf betaalde.

Heeft u zorgkosten afgetrokken bij uw aangifte?

Betaalt u na aftrek van zorgkosten weinig of geen belasting? Dan heeft u misschien recht op een tegemoetkoming. Op de website van de belastingdienst vindt u meer informatie. Bent u chronisch ziek of gehandigcapt? Dan brengt dit mogelijk extra kosten met zich mee. U kunt voor deze kosten soms geld krijgen van de gemeente. Informeer hiernaar bij uw gemeente. 

Misschien heeft u recht op zorgtoeslag.

De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van uw zorgverzekering. De belastingdienst Toeslagen bepaalt de hoogte van uw zorgtoeslag. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Zo blijft de zorg voor iedereen betaalbaar en toegankelijk.

 

 

Nieuws