Spoedgevallen voor je beugel:

Er zijn bijna geen echte spoedgevallen bij de beugelbehandelingen. De meeste problemen kunnen gewoon thuis opgelost worden. Komt het toch voor dat er zich een probleem voordoet dat je niet zelf kan oplossen. Bel ons dan en dan kunnen wij een afspraak inplannen voor je en je van je probleem af helpen.

Pijnlijke of gevoelige tanden na een controlebezoek:

In heftige gevallen mag je een pijnstiller, (bijv. Paracetamol), innemen om de gevoeligheid te verzachten, tijdens het gewennen aan je beugel. Een warme doek of kruik kan de gevoeligheid in je kaken wat verlichten. Eventueel kan je ook spoelen met een beetje lauw zout water.

Irritatie van de draad:

Als je beugel(draad) je irriteert of prikt, probeer dan de draad een beetje terug te duwen met je nagel of achterkant van een potlood. Lukt het niet om de draad terug te duwen, doe er dan een beetje wax uit het kleine doosje op. Blijft de draad irriteren, dan kan je vragen of een van je ouders de draad met een nagelknippertje afknipt.

Losse bracket/slotje:

Als de draad of de bracket los komt, bel ons dan gelijk. Dan kunnen wij beslissen of je langs moet komen om het weer te repareren.