Esthetische tandheelkunde

Met esthetische tandheelkunde kunnen we verschillende esthetische factoren corrigeren, zoals kleur, vorm en grootte van tanden. Afhankelijk van de specifieke behandelingen en de behandelbehoefe van de patiënt kunnen o.a. de volgende resultaten verkregen worden.

Dit meisje stoorde zich al een hele tijd aan de twee kleine snijtanden naast haar voortanden. In samenwerking met haar en onze tandtechnieker hebben we de oude snijtanden voorzien van porseleinen veneers of facings. Dit zijn ultradunne schildjes van porselein die over haar oude tanden zijn bevestigd. De ruimte tussen de twee voortanden wilde ze behouden. Zij was enorm tevreden en gelukkig met het eindresultaat. Wij ook!!

De nieuwe tanden zijn niet van echt te onderscheiden!

kleine_snijtanden.001


Deze mevrouw was erg ongelukkig met haar oude brug. Deze voelde onnatuurlijk aan en zo zag het er ook uit. De oude brug werd verwijderd. Na een periode met een tijdelijke brug, om het tandvlees te laten wennen aan de nieuwe situatie, werd de definitieve brug vervaardigd. Mevrouw heeft al haar wensen die zij vooraf had zien verwezenlijken in deze mooie esthetische brug, die bij haar past bij haar 61 jarige leeftijd. De nieuwe brug heeft een natuurlijke uitstraling!

frontbrug


We maken ook afzonderlijke kronen die esthetisch niet van echt zijn te onderscheiden! De meneer heeft in het verleden een klap op zijn voortand gehad, waardoor de zenuw was afgestorven en de tand verkleurd en grijs geworden. Samen met onze master tandtechnieker hebben wij een frontkroon vervaardigd die volledig geintegreerd is in de rest van het gebit van meneer. Op de foto hebben we de kroon nog niet vast gezet, zodat u kunt zien over welke tand hij geplaatst zal worden. (anders zou dit namelijk niet meer zichtbaar zijn...;)

frontkroon